Aanmelden

Voor aanmelding kun je het aanmeldingsformulier invullen en opsturen (per post of email). De veiligste optie via internet is mij een email te sturen met alleen de mededeling dat je je wilt aanmelden. Dan stuur ik via een beveiligd programma (Zivver) jou een email, waarop je dan kunt antwoorden. Met dat antwoord kun je dan het aanmeldformulier meesturen, en desgewenst ook meer informatie geven of vragen.

Daarna volgt een telefonisch gesprek van ongeveer 30 minuten. Tijdens het telefoongesprek maken we samen een eerste beoordeling of je bij mij aan het goede adres bent. Indien dat het geval lijkt, dan maken we direct een eerste afspraak. Indien niet, dan kan ik met je meedenken over beter passende hulp.

Op dit moment (17 februari 2024) kan ik helaas geen nieuwe cliënten in behandeling nemen.

Als je de kosten door je verzekering vergoed wilt hebben, dien je bij de eerste afspraak je poliskaart, een geldig identiteitsbewijs (ID-kaart, paspoort of rijbewijs), en een verwijsbrief voor psychotherapie van je huisarts te overleggen. De verwijsbrief moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Let goed op dat de verwijsbrief correct aangeeft dat het om gespecialiseerde GGZ (of eventueel om generalistische basis-GGZ) gaat.

Ik sluit vanaf 2015 geen contracten meer met zorgverzekeraars. Als je een ‘echte’ restitutieverzekering hebt, dan krijg je gewoon de gehele behandeling vergoed. Als je een naturapolis of een combinatiepolis hebt, dan krijg je een deel van de behandeling (waarschijnlijk ongeveer 75%) vergoed. Dat komt neer op ongeveer 25 euro per gesprek dat je niet vergoed krijgt. Dit is los van een eventueel eigen risico.

De intakefase bestaat uit een aantal gesprekken waarin we de problemen, achtergronden en oorzaken in kaart brengen. Daarna bepalen we welke behandeling het meest geschikt is, maken we een behandelplan, en begint de feitelijke behandeling.

Als je vragen hebt kun je uiteraard vrijblijvend contact opnemen met de praktijk (zie Contact).