Wie ben ik

Als je een psychotherapeut zoekt, dan wil je misschien ook iets weten over degene aan wie je je verhalen toevertrouwt. Mijn naam is Kees Kleywegt, ik ben geboren in 1965 en ik woon en werk in Amsterdam. In mijn werk zijn eerlijkheid, helderheid, goed luisteren en mededogen belangrijke waarden voor mij. Daarnaast streef ik uiteraard een hoge mate van professionaliteit na, onder meer door het jaarlijks volgen van opleidingen, cursussen, en supervisie, en door het deelnemen aan intervisie met collega’s.

Ik heb Klinische Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam gestudeerd en heb daarna de opleiding tot psychotherapeut (RINO, Amsterdam) gedaan. Ik werk sinds mei 2012 geheel vrijgevestigd. Voordien heb ik 8 jaar gewerkt bij Bureau Studentenpsychologen van de Universiteit van Amsterdam. Ook heb ik als behandelaar gewerkt bij een GGZ-instelling in Amsterdam en bij een huisartsenpraktijk in Amsterdam, en heb ik les gegeven aan studenten Psychologie aan de UvA. Ook geef ik cursussen voor GZ-psychologen in opleiding aan de RINO Amsterdam.

Voordat ik psycholoog werd, heb ik verschillende andere opleidingen gedaan, onder andere Geschiedenis en Amerikanistiek. Ook heb ik gewerkt als onderzoeker en als adviseur/beleidsmedewerker voor verschillende instellingen, waaronder de UvA.

Ik zet me in voor mijn werk, maar vind het leven buiten werk ook heel belangrijk. Belangrijke waarden (zie onder Therapiemethodes/ACT) voor mij zijn dat ik goed voor mezelf wil zorgen qua energie en dat ik nieuwe dingen wil meemaken in mijn leven. Ik zeg wel eens, half voor de grap: “werken is leuk, maar het gaat wel ten koste van je vrije tijd”.

Concreet voorbeeld daarvan is dat ik in 2019 een sabbatical heb genomen, voor onbepaalde tijd. Dat heeft uiteindelijk een jaar geduurd en het is me erg goed bevallen. Ik wil in 2026 weer een sabbatical voor onbepaalde tijd nemen. Dat betekent dat alle cliënten eind 2025 bij mij zullen moeten stoppen. Uiteraard zal ik wel helpen met doorverwijzingen, indien gewenst.

Mede naar aanleiding van de sabbatical van 2019 heb ik besloten om mijn balans werk/privé anders te gaan indelen. Mijn streven is na iedere vier weken een week vrij te nemen, en daarnaast ook twee langere breaks per jaar te kunnen hebben. Ik denk dan aan  vier weken vakantie/reis in de zomer, en twee weken rond Kerst en Oud en Nieuw. Of omgekeerd.

Een rekensom leert mij dat dit neerkomt op 35 werkweken per jaar. Ik moet eerlijk bekennen dat ik hier wel enige gêne bij voel. Het voelt als decadent en egoïstisch en een luxe leven. Er zijn immers zoveel mensen die waarschijnlijk harder moeten werken dan ik, denk ik dan. Maar de andere kant voor mij is dat het leven al kort genoeg is, en dat ik met mijn tijd de dingen wil doen die ik belangrijk vind. Werken hoort daarbij, maar er zijn ook veel andere zaken. Ik denk ook dat het me helpt om blij te blijven met mijn leven en dat het mijn werk ten goede komt. Het heeft wat mij betreft ook een voorbeeldfunctie. Veel mensen in onze samenleving zijn zoveel tijd bezig met hun werk dat hun gezondheid er onder lijdt, of dat ze aan andere dingen die ze belangrijk vinden niet meer toekomen. Ik wens iedereen toe dat ze genoeg tijd kunnen besteden aan de dingen die ze het meest belangrijk vinden.

Registraties en lidmaatschappen:
Ik ben een BIG-geregistreerde psychotherapeut (registratienummer: 89913570216) en lid van de NVP en de LVVP.

In het kader van kwaliteitswaarborg neem ik deel aan intervisie met collega’s, laat ik mijn indicatiestellingen door collega’s toetsen en heb ik december 2016 het visitatietraject van mijn beroepsorganisatie (LVVP) doorlopen (klik hier voor het certificaat). Ik houd me aan de beroepscode van het NIP en doe geregeld aan nascholing en bijscholing (congressen, opleidingen, etc.).

Ik voldoe aan de eisen van het kwaliteitsstatuut. De gegevens zijn hier downloadbaar.
Ik volg de richtlijnen van het kwaliteitsbeleid van de LVVP.

kees-kleijwegt-1